I modul1 gennemgås første halvdel, og i modul 2 anden halvdel af forældretræningsprogrammet. Der vil være cirka to til tre måneder mellem modul 1 og 2. På begge moduler gennemgås alle programmets delelementer, og deltagerne træner desuden selv de kontaktfærdigheder, som træningsprogrammet omhandler.

Modul 1, som består af to kursusdage:

Introduktion til træningsprogrammet samt gennemgang af streng 1-6. Dette omfatter gennemgang af videomaterialet, afprøvning af øvelser og diskussioner i forhold til hver enkelt streng.

Modul 2, som består af to kursusdage:

Gennemgang af streng 7-12. Dette omfatter ligeledes en gennemgang af videomateriale, afprøvning af øvelser og diskussioner i forhold til hver enkelt streng. I dette modul vil der desuden være fokus på den konkrete udførelse af træningsprogrammet.

Modul 3, som består af en kursusdag

Kursusdagen i modul 3 ligger ca. seks måneder efter de første to moduler, således at deltagerne i mellemtiden kan gennemprøve træningsmaterialet. På disse to kursusdage uddybes træningsprogrammets teori og praksis gennem supervision og dialog med deltagerne om deres erfaringer med at implementere og udføre programmet.